12 minus going for 14

Oj vad det händer mycket i mitt lilla liv. Det går inte att va annat än tacksam.
Dagarna går och är bara toppen, intensiva med full rulle hela tiden men väldigt härliga.
Snön har jag kanske nämnt lite smått, den ligger kvar och igår och idag så har solen strålat ut över den tindrande marken. Nackdelen med solen är väl att det blir så väldigt kallt. Idag var det 12 minus och imorgon ska det bli minus 14. Men som sagt, se livet från den goda sidan, det är inte snöoväder utan sol, sol, sol. 

Idag har varit en annorlunda dag på praktiken, vi blev hembjudna till en elevs hem för att ha lektioner där. Vilket hem sen! Helt enormt!!! Hade tydligen varit 2 eller 4 lägenheter innan men familjen hade köpt hela huset o slagit ner väggarna mellan lägenheterna. En super mysig dag, lite mer personlig sådär. Numera vågar jag tex brottas med killarna, eller slänga ner dom i en snöhög. Känns väldigt bra. Igår höll blev jag dessutom ensam lärare i klassen en stund. Min handledare skulle iväg till vårdcentralen och hann inte tillbaka innan lektionerna började så jag var ensam. Men detta gick hur bra som helst. Trivs så bra som lärare!
Idag har jag också blivit hudvårdkonsult. Ett extra jobb som jag lägger upp själv:P. Känns lite konstigt o vet fortfarande inte om jag passar som det menmen. Så jag vill mer än gärna komma å hålla gratis hudvårdsklasser hos folk! Ring eller mejla eller facebooka att ni är intresserade. Detta är inte alls  något "väldigt seriöst" för min del (jag vet att det låter som en sådär Bjä grej, men det  behöver inte va det), så gör det som en kul grej bara, om inte annat så för att jag ska få öva på hur man gör :P. Snart kommer jag att ha en hemsida där man kan beställa grejer om man vill. Men den kommer lite senare.
Jag känner att det här med att göra grejer hela tiden gör mig lite trött i huvudet.. kan inte komma på något vettigt att skriva...
Livet är bra
krams

Det är advent, det är advent!

Glad advent gott folk! Idag får vi tända det första ljuset =D. Snön ligger vit på marken och ännu mer är på väg ner från himlen.
Igår hemma hos elin och oscar var julstämningen på topp. Glögg, julmust, lussekatter, pepparkakor, apelsiner fyllda av nejlikor, juleskum och julkola och den självklara julmusiken. Vi var ett riktigt stort gäng som fyllde deras lägenhet, goa skratt och höga samtal pågick under fikat. Kvällen fortsatte med Phil's favorit film "of all times". Den var fantastisk! Man kan inte annat än att älska den. Svartvita filmer är sjukt underskattade. mer sånt åt folket. Kan erkänna att jag faktiskt är sugen på att se den snart igen så ring mig om ni är sugna på, som phil säger, "a a movie that's a heartwarmer". Här är ett litet mysigt smakprov:



Idag blir det snart Adventsgudstjänst i Elimkyrkan. Hela kroppen pirrar av adventskänslor. Man borde mysa mer än bara på vintern, man mår så bra av det. 

I min lägenhet lyser det första ljuset i adventsljusstaken och utanför fönstret yr snön. här inne spelas Josh Grobans julskiva, en kopp te med lite extra krademumma på står framför mig. Jag är riktigt nöjd.
Hoppas ni får en lika bra start på Advent som jag får..
krams




Adventsstjärna, snö och snygga män

Igår kväll va jag bjuden på mys hemma hos Anna. Vi åt god mat, pratade om Fire-gruppen, såg "På spåret", sjöng en stund sen glass med colasås, och tuben. Vi hade så fantastiskt roligt och mysigt. En så avslappnad kväll med en vän där man bara kan va sig själv o bara umgås.

Bästa klippet igår:

Denna man! Wow.. Hans talanger tar aldrig slut. Tyvärr kan jag inte länka direkt till tuben, krångel. Men kära vänner, titta på detta fantastiska klipp, om ni inte gillar början, fortsätt titta, det blir bara bättre och bättre 
http://www.youtube.com/watch?v=Terhj8mjPwY

Igår var jag också på praktiken, härliga ungar det där, vi skulle gå en promenad och då fick jag lära mig att det är helt omöjligt att gå ute nu utan att slänga sig i snön varannan meter. (Detta är inte en överdrift, efter som det typ är en halvmeter höga drivor vid sidan av vägen så såg man att varannan meter var det märken efter en liten människa som hade slängt sig). Så tydligen bör jag skaffa mig ett par termobyxor att ha här uppe så jag också kan vara som majoriteten på praktiken :P. 

Nu har jag också julpyntat min lägenhet, nya gardiner, jullöpare, adventsstjärna, adventsljusstake samt en julig filt. Nu känner jag att det är advent imorgon. Längtar så...
Ikväll blir det Adventsbak och adventsfika hos elin o oscar med stora gänget. Ska bli super mys, vi ska även se Phil´s favorit film... Jag är taggad för idag. Idag är en bra dag... skulle jag nog säga
Glöm inte att titta på klippet.. MAnnen är helt fantastisk... ojojoj..
Glad Advent på er... 

Mors

Mitt vinterland

Denna veckan har varit intensiv o tuff men bra.
Har haft praktik hela veckan utom idag torsdag, o imorgon ska jag tillbaka. Kvällarna har fyllts med allt möjligt, verkligen, allt från bönegruppsträff, till "vän kommer o hälsar på snabbt" till hudvåds-föreläsning till bönekväll på skolan... allt detta har hänt med ett ständigt snöfall från himlen. 

Jag måste säga att jag inte klagar på snön. Jag älskar "riktigt" vinter. O nu är det väl mellan 30-40 cm. Jag känner att snön får gärna stanna men blåsten o snöflingorna som åker in i ögonen kan ju försvinna. Fredrik var här å hälsa på kort natten till onsdag o när vi stod där ute på balkongen så kom vi fram till att man borde spela in julkalendern här, på min innergård. 


Jag känner att ögonen blir väldigt tunga... ville mest ge en kort uppdatering om hur veckan gått.

Nackdelar med veckan har varit kalla fötter o för lite mat o sömn.

Fördelar med veckan, fullt upp med kul saker som händer, omringad härliga barn, studenter och vuxna, givande samtal.
Nu så slocknar ögonen snart så jag avslutar med att citera Lejonkungen:
"Mors!"




6 dagar innan nedräkningen börjar

Idag har jag varit på skolan (dvs praktikskolan). Det är jätte roligt. Höll i två lektioner, dels om kyrkoåret och en om Närke. (Närkes landskapsdjur är hasselmusen, har lärt mig Lucias historia.. sån viktig kunskap :P). Gillar mina barn o tror dom börjar gilla mig på riktigt nu.
Det har snöat hela dagen slutade inte förrän nu vid 5 någon gång. Det är jätte härligt att se hur barnen leker i snön o hittar på lösningar över hur man spela fotboll i 15 cm snö och hur man gör det omöjligt att känna igen personer på Dunken (leken dunkgömme om ni är från skåne). De är så härligt påhittiga, blir så glad.
Problematiken med snön är ju hur man ska ta sig från plats till plats.. Cykeln är parkerad för vintern, livsfarligt att cykla på detta väglaget, Buss är jätte dyrt och att gå tar så lång tid. Dagens lösning är att gå trots allt, när jag är på praktiken innebär det 50 min promenad dit och 50 min promenad hem. Inte tusen bra, men det får väl gå. Annars gillar jag faktiskt snön. Jag har flyttat till en stad som vet vad vinter heter. Känns trevlig o kan inte annat än hoppas att det är snö när jag kommer hem till skåne.
Förövrigt har jag ställt i ordning lägenheten så att jag kan ta emot besök. Ikväll ska vi ha Cellgrupp här, ska bli jätte mysigt faktiskt. Jag har köpt en hyacint och massor av apelsiner för att skapa lite julstämning. Sen ska jag prova ett nytt recept, pepparkaksscones!!! Låter jätte spännande, hoppas att det blir gott.. kan bli succé eller magplask. Låt oss hoppas på succé. 

I högtalarna spelas Säkert! Det är toppen, blir glad och motiverad till allt!

Förövrigt längtar jag till i helgen. Denna vecka kommer va toppen på alla sätt men att på söndag fira advent är körsbäret på grädden på moset. Så är det.
Nu ska jag förbereda mitt sconesbak.. o kanske ta mig ett litet mellis.
Mors!

Söndag

Sista dagen på en helg som gick otroligt fort. Jag skrev förut om hur allt flyter in i vartannat, det resulterar i att tiden går väldigt fort. Det är så lite tid som går åt till att sitta o ha tråkigt så man hinner inte tänka på att tiden finns.
I helgen har jag möblerat om. det känns bra, vad jag med hade önskat jag hunnit med i helgen var att julpynta. blir så glad när jag tänker på att nästa vecka är första advent. Även om jag inte ska fira jul här så vill jag ändå känna nedräkningen och julkänslorna. Planen är därför att köpa julgardiner, julduk, adventsstjärna, adventsljusstake, lite julblommor. Kanske göra lite apelsiner med nejlikor i. Då ska jag nog lyckas få in lite stämning. Eller jag hade nog fått stämning ändå bara för att jag är som jag är, men man mår bra av att göra fint runt omkring sig.
Idag ska jag hem till Sugerpuff nr 2, som bjuder gänget på lunch. Det ska bli jätte mysigt. När vi ändå är där ska vi också planera "open Prayers night" som vi ska ha i "Stilla rummet" skolan (dvs kyrkan på högskolans rum). Vi ska ordna ett litet Praise Party, vi kommer sätta upp olika bönestationer i rummet så där man kan be eller tacka för olika saker och på olika sätt. Det ska bli jätte spännande att ha det på skolan, får se om det blir bara vi i Fire-gruppen eller om det kommer lite nya nyfikna människor. Detta kommer iaf ske på torsdag.
Jag är så himla glad idag. En rofylld känsla av att vara nöjd. Känner mig riktigt bortskämd som har en såhär bra period i mitt liv. Så glad jag är! Det är på sätt o vis tur. Jag är i en ny stad o hade jag inte mått såhär hade jag förmodligen inte trivts alls, o det hade ju varit jätte tråkigt. 

Nä nu ska jag äta lite frukost innan jag ska vandra bort till Anna.
Njut av det lilla, snöslasket ute som töar när du inte behöver gå ut, vännen som ringde, mjölken som inte blivit för gammal. Sånt kan man om man vill bli riktigt glad över. "Lämna ditt bakomflutna före dig" eller hur var det nu?
Mors!!

full rulle!!


Nu är livet sådär.. fullt upp. Allt flyter in i vartannat men på ett bra sätt. Visst blir man trött men det är "viktiga/jobbiga"- saker som flyter in i det roliga. Det man skulle kunna välja bort är sådant som faktiskt inte vill välja bort, sådan energi givande. Men samtidigt är allt väldigt givande, det är svårt att förklara. Om jag ska ge ett exempel; Torsdag. Dagen börjar vid 8 tiden, kommer till skolan för seminarie om genus och hur det funkar kl 10 (väldigt intressant). Sen lunch på skolan där man fortsätter diskutera genus och skolrelaterade saker (blandat med nöje såklart, men vi är lite nördiga). Därefter 4 h föreläsning om Skoljuridik. Så otroligt intressant och man vill verkligen minnas varenda ord och diskutera i timmar, men när klockan närmar sig 5 och man reser sig från föreläsningssalen så känner man tröttheten i huvudet. Man har blivit så fullproppad med fakta att man bara vill lägga sig o sova en stund så man kan få processera allt. Men icke! Fort hem och laga lite mat och byta om för LASERDOME med Kristna Skolgruppen FIRE. Trots sin trötthet så ska ni veta vilken energikick det är att få ett vapen i sina händer. Två väldigt roliga matcher då jag varje gång var med i det vinnande teamet (första matchen blev jag rankad 8/13 och andra matchen rankad 3/8 !!!). Sen skulle man ju kanske tänka att kvällen är slut, men nej nej var inte dum. Fika hos syster o svåger med hela gänget. 12 trött, svättiga, glada studenter utslagna på soffa och golv i en lägenhet med kanelbullar och te. Kvällen slutade med att jag sov över och jag gick väl o la mig vid 12 halv 1. puh!
Såhär ser mitt liv ut en bra bit framöver. Väldigt intensivt, men ack va roligt. Projekten och föreläsningarna i skolan är jätte intresanta och fritiden är mer än vad jag kunde önska av den.
Jag har jätte roliga vänner och internskämten trillar tätt. Jag skulle bara vilja krypa upp i en jätte stor säng med allihopa o bara ligga o mysa o prata o ha roligt...
Det finns inte ord.. (Mina inlägg innehåller många, "fantastiskt, underbart, otroligt". Kalla mig få-ordig men jag kan verkligen inte finna ord som räcker för alla känslor som brinner i mig när jag skriver om detta.
Nu är det mitt i natta. Dags att sova gott.
Krams

Söndag i Elimkyrkan


folk kommer, folk går

Igår träffade jag några av mina nya vänner, det var ett tag sen vi träffades allihopa. Det kändes så otroligt härligt, Famijen..
Vi har så roligt tillsammans oavsett vad vi väljer att sysselsätta oss med. Igår var det musikquiz. Jätte roligt!
Mitt i detta roliga inser vi också att det faktiskt snart är jul vilket kommer innebära att ett stort gäng av utbytesstudenterna åker hem.. Det är då jag själv inser att min studenttid kommer fyllas av hej och hejdå. Människor kommer att komma och att gå. Känns jätte sorgligt men förhoppningsvis kommer jag att vänja mig.
Det känns för tillfället inte rättvist, jag har ganska nyss kommit hit och börjar känna mig mer och mer hemma. Folket är ju en stor del av detta. Får liksom en klump i magen... En annan vinkel på det hela är när man börjar tänka på va mycket folk man kommer lära känna, tänk så träffar jag någon som kommer befinna sig i min närmaste krets resten av livet?
Efter att ha varit borta ett tag så har jag blivit ännu mer nyfiken på mina grannar, vem är dom? lever dom? dom är så otroligt tysta...
Jag har en idé som jag är sugen på att genomföra. Jag vill sätta upp lappar på mina grannars dörrar där det står typ :

"Hej jag är jätte nyfiken på vem som är mina grannar därför tänker jag baka kladdkaka på söndag kl 15. Du är välkommen på fika hemma hos mig i nr289. // Helena"

Jag ska bara våga också.. Men vill verkligen genomföra det. Anledningen till att jag inte vågar är att jag
  1. är feg
  2. Om någon satt en lapp på min dörr hade jag blivit överlycklig, men jag är ju lite märklig
  3. Tänk så är någon av mina grannar en yxmördare som hatar kladdkaka?
Ska jag göra det?

Piteå!!

Har varit i Piteå sen i torsdess natt.. O åker hem ikväll.. eller jag sover i sthm ikväll och kommer hem imorgon bitti. Det har varit en lite udda helg, men samtidigt väldigt bra och rolig. Nyttigt att träffa folk man träffar på tok för sällan. Sen att alla människor här upp talar så makalöst fint är ju bara en bonus. Jag o min vän åt på Max i fredess och när vi satt där kom det in en barnfamilj. Dessa barnen var helt fantastiska, tänk er den sötaste femåringen ni kan tänka er, sen så talar hon den bredaste norrlänskan ni kan tänka er. Man blev varm i hela kroppen av att se och höra henne. Helt otroligt gulligt.
Jag har en tendens att bli lite små kär i gulliga barn. På tåget upp blev jag också kär i en liten pojke som en bit in på tågresan blev trött på att sitta still så började röra sig på sin plats o klättra runt o kunde verkligen inte sitta still. Under tiden han får utlopp för sina myror i brallan sjunger han "Aj lajk to mövit, mövit. Aj lajk to mövit mövit, Aj lajk to mövit!!" (I like to move it). Bedårande!
Nu börjar jag dock längta hem lite, när jag är borta ett tag från min lägenhet känner jag ganska snart ett behov av att komma hem o fixa, göra i ordning ännu mer..  Vill ha ännu mer hem trevligt, göra i ordning ännu mer. Nu har jag också fått en säng, som jag inte sätt hur den ser ut än. Så ska bli spännande att känna hur det känns att sova i en riktig säng igen.
Jag har det väldigt bra men vill inte sitta här o vara osocial mer.. Men tänkte bara för min egen del hålla i gång bloggandet. Ett mer seriöst inlägg kommer snart.
Mors!

Tid...

Oktober försvann väldigt fort.. lite så att man inte hann med.
Jag vill ha längre tid att kunna titta på dom brandfärgade bladen, ville hinna med en höstpromenad i en riktig lövskog..
Tror det är två år sedan nu, men denna veckan för två år sen åkte jag och några kompisar ut i Bokskogen i Skåne. Vi gick en lång promenad bland färgerna. Det är faktiskt en promenad jag aldrig kommer glömma. Jag kommer inte ihåg vad vi pratade om alls, men jag kommer ihåg skratten och färgerna... och fotona vi tog fångade upp både glädjen och färgerna..
Nu är det mörkt ute.. klockan är snart 21:00 och det har varit väldigt mörkt i många timmar nu. Själv känner jag mig jätte trött, så som om klockan vore 12 på natten.. men så började jag känna redan vid halv sju ikväll. Mörkret förvirrar mig. Jag gillar mörkret, det är en påminnelse om att snart är det jul. Det pirrar i kroppen när jag tänker på att vandra genom vackra Skövde när julbelysningen är tänd och varje skyltfönster lyser av mysig julig hemkänsla.
Tiden går fort... fånga dagen är en klyscha.. men tiden går verkligen fort. Det ger mig många känslor. Längta tillbaka till dom härliga sommarkvällarna, önskan att jag skulle gått ut i skogen medan löven satt kvar på träden. Samtidigt längtar jag framåt. Jag längtar till vinter och jul, nyår, den vackra snön som kan lysa på marken i mörkret. Jag längtar till våren, när knoppar brister och vårblommorna kommer fram. Jag är så glad att året går runt. Allt kommer tillbaka, man får en chans att ta in allt det vackra igen. Min största rädsla är nog att när jag blir äldra slutar förundras över färgerna som skiftar under året. Jag vill alltid älska årstiderna.
Vi hittade en gunga...

Början på mitt nya liv

Sist jag skrev hade jag inte en aning om var jag skulle sitta just idag, den 2 november kl 16:16.
hela världen låg för min hand o jag visste inte vart jag skulle börja.
Idag, just nu, sitter jag vid mitt fina skrivbord, i min lilla (för tillfället otroligt stökiga) etta. I staden som jag är nyförälskad i. När jag kom hit för drygt två månader sen hade staden Matfestival. Människorna är varma o välkomnande, gräset är grönare och träden är vackrare, luften friskare.. och jag... gladare
Min nya bo-stad... Skövde.
I mars sökte jag till lärarutbildningen i Skövde. Tänkte inte så mycket mer än "det skadar ju inte att söka". Nu sitter jag här. Har precis skrivit färdigt min andra hemtenta för terminen, och haft ett mysigt telefonsamtal med en av mina nya vänner.
Jag är nöjd. Visst går livet upp och ner som det alltid gör. Man har dåliga dagar även i Skövde. men dom grå dagarna känns ändå inte riktigt lika grå som de grå dagarna i Skåne.
Utbildningen är jätte bra, väldigt intressant, praktiken är jätte rolig o intressant o givande o ... en bekräftelse på att jag valt rätt.
Självklart saknar jag människorna som numera bor långt bort, saknar möjligheten att när som helst sätta sig vid en fantastisk flygel o bara spela. Men annars är jag nöjd. Flytta hit folket och flygeln. Då kan vi nå ett härligt liv.
En annan sak som är bra med Skövde är att det är så nära till allt annat. 1h till Gtbg, 2h till Sthm, 1h till Jönköping.. jag gillart.
Jag tror att jag skulle kunna bli sponsrad av Skövde kommun som levande reklam. Älskar denna stan. Förstår inte alls folket som skrattade åt mig när jag förklarade vart jag skulle flytta.  Det största minus jag hittat med denna stan hittills är blixthalkan förra veckan som gav mig 3 stygn på hakan. annars har Skövde inte varit annat än snäll mot mig.
Älskar denna stan. Känner ni er nere, kom å hälsa på, behöver ni övertygelse om att Skövde är stan för er? Ring mig.. jag har tusen argument :D
(Några andra åsikter jag har är 1. att Bjoern är en oerhört bra karl, tjejer som söker ? jag har hans nr. 2 CarJohan bör skaffa en mustage bara för att förgylla min vardag)
Mors!

RSS 2.0