Terminens "tyck synd om mig"- inlägg

Detta må jag säga har varit en omtumlande julhelg och mellandagsvecka..
Jag berättade kort om min onda fot i förra inlägget. Denna fot var ännu mindre nådig på julafton.. Med väldigt mycket smärtstillande tabletter så gick det minsann. Det blev jul med julmat, kalle anka, väntan och paket. En bra julafton det lilla jag var vaken.. trevligt trevligt.
Men juldagsfriden fanns inte, vi åkte in till akuten med foten där vi väntade o väntade. Tillslut träffade jag en doktor som blev väldigt chockad över det mycket äckliga sår som finns på min häl.. suck o stön o röntgen. Han valde att ta till kniven o skära upp lite till.. Jag skrek o grät o usch va det gjorde ont menmen, han sa tack o hej ses på måndag. (till saken hör att jag sen lillejulafton knappt sovit något pga smärta). Måndag morgon möttes vi på akuten av världens mest otrevliga kvinna i receptionen hon sa 4 ord under tiden jag träffa henne "Nummerlappen" och "ring på klockan till ortopeden". Tacktack. När jag träffa en ny farbror doktor så vart han ännu mer chockad än mina hittills 3 första doktorer. Illa illa sa han..  han försökte röra vid foten och jag skrek o vred mig av smärta. Tillslut gav han upp o sa (med viss övertalning från min mor) vi måste nog söva henne. Fasta hela dagen o vänta, o vänta, o vänta... Brist på rum på sjukhuset slutade med att jag hamnade på kvinnoklinikens onkolog avdelning. Inte världens muntraste plats direkt, men snälla sköterskor iaf. Jag blev iaf opererad där dom.... hm känsliga läsare varnas för det jag nu kommer beskriva är riktigt äckligt, (hoppa ner till nästa stycke om du tror det blir jobbigt).... operationen gick ut på att en doktor grävde ett djupt hål i min häl, ända in till benet, sen rensade han ur allt dött kött och all var o grejer som va där inne. sen lämna han hålet öppet, plåstra om o så väckte dom mig.
När jag vakna hade jag en hiskelig smärta, dom pumpa i mig tror det var 12 doser morfin plus lite annat innan jag kunde bli lugn. det var en pers..
Sen efter det åkte jag tillbaka till onkologen o sov... sen har det inte hänt så mycket mer, jag har mest väntat på att bli flyttad till en ny avdelning samt väntat på att en doktor ska komma o tala om för mig hur jag mår. det mest spännande som hände på onkologen var när dom skulle ta blodprov och det krävdes 4 sköterskor och 6 stick innan dom lyckades.. inte så roligt för sprut-rädda mig.
Sent igår kväll blev jag flyttad till ortoped avdelningen. Där tog dom i mig med pincett och jag var instängd på rummet för att min infektion ska spridas till andra nyopererade.. som tur var blev min vistelse på ortopeden inte så lång. när min läkare kom strax efter två tog dom bort förbandet o tittade (ajajaj) sen sa han att det såg mycket bättre ut o att jag fick åka hem. Men han sa också att jag kommer få gå på kryckor väldigt väldigt länge.. månader kanske.. det är lite tråkigt men just nu är jag bara glad att vara hemma...
Imorgon är det nyårsafton... får se hur mycket fest jag orkar med.. men lite blir det nog iaf..
Gott nytt år åt folket!!
Kramkram

Lillejulafton

Danföredopparedan!

Imorgon är det julafton!!! ooo va jag längtar!!!
Älskar lillejulafton.. stressen och stunden då vi alla inser att somliga saker måste sparas till julafton.. härligt!
Min fot har fått en illa infektion som sitter under hälen, himla dumt ställe att ha det på. Igår var jag på vårdcentralen och fick då hälen uppskuren... sen dess har det gått utför... Smärtan igår kväll var otrolig! samma i morse... Jag låg ock krampade i soffan av smärta.. tillslut ringde vi läkaren o fick starkare tabletter utskrivna. Efter första dosen somnade jag direkt... sen har smärtan gått av o till... dvs stund vis har det gått riktigt bra, andra stunder ligger jag o krampar.... Nu är det nära krampgränsen så kanske blir detta inlägg väldigt kort och ryckigt... 

Efter att smsat Anna hela dagen o pratat om julmys, samt sett elin dona med julstädning och julpynt hela dagen... allt till ljudet av "skuggan av en gris".. så blev julstämning på topp.. Julgardiner är uppe, julgranen är klädd, glögg fika med familjen och nu packas paket och rim skrivs.. ´Perfekt avslutning på denna dag..
Nu måste jag också skriva lite rim innan jag måste gå och lägga mig för att få mina få timmar smärtfri sömn.
Detta är nog det dystraste jag har skrivit på länge... men kände att det kanske behövdes..
julafton är det i morgon
tomten kommer till någon
natten nalkas snart
inte allt är riktigt klart
imorgon blir det julebak
julgranen är inte riktigt rak
att familjen samlad härligt är
de är mig alla väldigt kär
nu är jag på rim humör
så fokuserar är bäst jag bör
innan sömnen tar mig till drömmars land
då jag drömmer att jag får en and
Hör vinterkylans höga rop
God jul nu allihop
Kram

All night long... All night long.. .

Har precis kommit hem en stund... med en djup, glad, suck sätter jag mig och funderar på hur jag ska formulera de senaste dagarna...
Allt är lite i en enda röra... Fredag, vad var det som hände då? jo just, jag pysslade med barnen på skolan åkte sen hem för att städa och packa, tog all evighet med städningen, men städat blev det och packningen är påbörjad. Därefter kom det lite folk, Anna, E o O, Marcus, Billy var här o vi drack te och mös, senare kom även Imanuel. E o O och Anna gav sig vid 12 då de kände att det ville va utvilade till brunchen dagen efter. Billy lämnade också efter att ha skrivit lite sånger. Marcus, jag och Imanuel (de tre musketörerna) stannade och såg två filmer... vid 5 tiden låg jag (ensam) i min säng och skulle sova.. Almost allnighter.
Vi är en grupp som inte prioriterar sömn högt.

Upp tidigt igen för kl 10.30 började Brunch at the Moon (hemma hos E och O). Ännu en otrolig mängd mat, så otroligt gott. Tiden som följer fylls med hjärtliga skratt. Vi har så roligt tillsammans, hela tiden bryter folk ihop av skratt, rullandes på golvet. Sånt spännande gäng vi är. När klockan närmade sig halv 3 gick vi till stationen för att vinka farväl till Phil. Vår älskade amerikan. Vi sjöng "Goodbye sweet phil, well it's time to go. We hate to leave you I really must say, Come back sweet phil come back". Hans andra vänner stod då på behörigt avstånd
Vi är en konstig grupp. 

Riktigt sorgligt att krama hejdå, men vi tror i våra hjärtan att en dag kommer vi alla vara tillsammans igen.
Därefter gick vi en kort stund på stan för att köpa lite julklappar innan vi gick tillbaka till Månen för att hänga hela natten. Det blev verkligen en Allnighter. Fullt ut! Vi såg lite olika filmer (inte jag då eftersom jag råkade somna). Men mysigt var det, somliga sov, andra skrattade högt, andra såg med spänning på film..
Vi är en kärleksfullt grupp.
Vi såg också under kvällen massa bilder som tagits under hösten vilket gör att man fylls med ännu mer kärlek och glädje. Sen såg vi också videor.. då höll vi nästan på att dö av skratt.
Filmer från julfesten då vi dansade var de roligaste.
Vi är en grupp som vågar bjuda på oss själva...
Natten var lång hände många märkliga saker som man inte riktigt kan förstå. Men roligt hade vi. De blev ju iaf lite sömn, även om det var mycket klagomål på snarkningar när vi väl vaknade.
Nu är vi alla hemma för att duscha och packa samt ha lite "me"-time. Sen ska vi till Anna för ännu en allnighter. I love it! Varför va ensam när vi kan va tillsammans!
Vi är en grupp som inte säger nej!
Vi är en grupp som är svår att beskriva
Vi är en grupp som inte prioriterar sömn
Vi är en grupp som är direkt konstig
Vi är en grupp som är full av kärlek
Vi är en grupp som vågar bjuda på oss själva
Vi är en grupp som inte säger nej
Vi är en grupp som jag kommer minnas hela livet. 
Vi är en grupp som jag tänker spara i mitt hjärta
Vi är en grupp som kommer vara tillsammans igen


Jag kan inte beskriva min tacksamhet för att jag fått uppleva detta. Även om det är jobbigt att ta farväl så är det också ett tecken på hur bra vi har haft det. 

Jag är inte ens trött bara för att jag är så glad. Trots att sömnen denna veckan har haft ett snitt på nästan under 5 timmar :P
Kram

"When the sky is pink and the rainbow is blue"

Denna dag... haha ... Mina inlägg må va löjliga men jag älskar verkligen det här livet. 
Varje dag slutar med ett leende som inte går att sudda ut.
Idag gick jag upp usch så tidigt för att göra sista finslipet med grupparbetet. Det är nu klart och inskickat. Lättnaden är fantastisk!

Därefter... vid 10.30 så hade jag, Imanuel, Andi, Marcus och Mikael 1 Brunch hemma hos Anna. Hur gott som helst! Pannkakor, ägg, bacon, te, mackor, fil, bär.. never ending.. Mumma!

Sen förflyttade vi oss in i vardagsrummet där Imanuel låg på golvet och spelade underbar gitarr och sjöng för oss när vi andra halvsov och njöt... 

Ungefär så fortlöpte hela dagen, lite sång, lite kortspel, lite sova. Bästa stunden var när jag, imanuel och marcus låg i annas säng och hittade på sagor.. Fantastiskt roligt! 

Denna dagen skulle jag vilja spara i en liten box som man kan ta fram när man känner sig ensam och bara hoppa tillbaka till denna känslan.
Nu när klockan börjar närma sig 01.30 borde jag verkligen sova eftersom jag ska till skolan imorgon för sista praktikdagen denna terminen.. Ska försöka vara vaken så pass att jag kan stå rakt..
Ännu en underbar dag har faktiskt kommit till sitt slut och jag måste göra det jag drar mig för.. nämligen.. sova och låta dagen ta slut på riktigt och övergå i en ny dag..
Godnatt... försök njut såhär när ni får tillfälle.. det är obeskrivligt!
Ljuvligt

I'm wearing the greatest smile!

Jag älskar detta livet! Kan inte säga..
Vill inte sova, behöver inte sova... (mer eller mindre)..
Jag har bestämt mig för att prioritera.. vänner går före skolan såhär i slutet på terminen..
Idag var en fantastisk dag. Planen var att gå till skolan på seminarie sen lunch sen föreläsning sen typ.. hem. Istället så blev det seminarie, lunchbön, fika på stan med en del av gänget, planer om bowling, sen ville ingen gå hem så istället hängde vi hela dagen. Gick hem till Marcus och lagade mat sen gick vi o bowlade, sen hem till E och O för lite film. Innan det bar hemåt..
Älskar denna dagen. Vi känner alla likadant, så härligt. Alla börjar bli färdiga i skolan och alla vill umgås så mycket som möjligt... Så imorgon (efter mitt lilla grupparbete) startar vi med Brunch sen ser vi vart det leder.. skulle tro att vi faktiskt inte åker hem på hela dagen ( kanske lite grupparbete imellan). Men ändå.. Jag gillart.
Jag har ett stort leende på mina läppar som inte går att ta bort.. känns som jag skulle kunna leva såhär för evigt och vara nöjd resten av livet. 

Detta är Carpe diem fast ännu bättre.

Spontanitet är vägen till lycka... (Om man har vänner som är på)

Nu så ger jag mig.. tro ett eller ej men det är faktiskt en dag imorgon också :P
Kramkram

En vanlig vecka.. *host*sorglig*host*

Sista veckan är igång... Så fruktansvärt sorgligt.. därför tänker vi på det som en vanlig vecka... bara att vi träffas tusen gånger mer istället.. 

Det va ett par dagar sen jag skrev sist det är för att jag vägrar att gå hem :P... 
I lördess spelade vi in imanuels låt... fintfint.. det tog 6 timmar. 
Efter det åkte jag och Imanuel hem till Anna för att öva in låtarna vi skulle köra på söndagen. Sen lagade vi mat o det kom lite mer folk... Härlig kväll, otroligt mysigt.. 
Söndag morgon åkte vi till kyrkan tidigt för att öva först med lovsången, dvs Anna och Imanuel o jag... (sista gången..pö... Eller det va ju det jag inte pratade om) sen kom resten av gänget, elin och 4 av killarna var med och sjöng julsångerna.. blev en riktig manskör.. haha. Uppskattade var vi iaf. Fikade efteråt mycket mysigt, fick se en del fantastiska körkort.. väldigt roligt :P. 

Igår va lucia.. uppe tidigt för att titta på tvn, mysigt med filt och te o all julstämmning, men sen vad det dags för ännu en dag med studier upp över öronen.. Vi lyckades dock bli "klara" med arbetet bara finslipning kvar. det känns som en otrolig lättnad. 
Sen var det Lucia på Kårhuset framför allt för alla utbytesstudenter men vi var där. Detta tåg var.... speciellt...obeskrivligt... jag vet inte man visste inte vart man skulle ta vägen, det var falskt hela vägen igenom suck. Katastrof! Därför var vi tvungna att rädda våra studenter så att dom visste vad det riktiga lucia var, därför gick vi efter fikat hem till elin och oscar och mös framför riktiga tv lucia.. Mysfaktorn stod hög..
Sent sent kom jag hem och då var det ju dags att lägga in sillen som jag ska ta med till julfesten.. Ganska duktigt av mig tycker jag.. sen att folk inte kommer tycka om sill i sig kan ju inte jag rå för. Mer för mig och marcus som faktiskt gillar det :P. 

Idag har jag fått sova ut eftersom gruppen arbetar hemifrån idag.. Så skönt.. efter så många dagar utan att sova ut... jag minns faktiskt inte sist, kanska va förrförra helgen.. Så skönt att sova... ni ska bara veta.. Men jag tänker inte prioritera sömn en vecka som denna.. får sova ut på julafton och juldagen..
Ikväll är det julfest.. något som jag ser fram emot jätte mycket.. men som kommer bli väldigt känslosam stundvis... 

Konstigt inlägg det här.. kunde varit väldigt sorgligt men vill inte sitta o gråta när jag skriver...
känslosam vecka..
Hoppas ni har det bra med julstämning på topp..
Kramz

Idag blir det att umgås med Dewey, Bergem, Juul och Orlenius.. kvalitetstid :P

Ännu en dag som kommer försvinna i ett svep. Skola hela dagen, Mary Kay klass på kvällen... sen sova... 
En dröm dag nu hade varit en helt tom dag... helt ledig, ingen skola att göra, inga extra aktiviteter. En dag då jag bara kan ta igen mig... Men men det kommer väl.. Julen närmar sig ju med stormsteg. 

Det är mycket att göra, grupparbetet är ett riktigt stort projekt.. som snart är dags att försöka få ihop, sen har vi det individuella uppgiften som jag lite grann har sopat under mattan för att slippa tänka på den.. uppgiften är på 8 hp och ska in den 11 januari. Vilket betyder att någonstans emellan att jobba heltid och ha kvalitetstid med vännerna ska jag skriva en uppsats.. det blir spännande... Vila får vi göra när vi är pensionärer eller hur.
Även om jag har så otroligt mycket att göra så är jag inte speciellt stressad.. och det är skönt. Hade inte orkat med om jag varit tvungen att va stressad också :P - Stressad är något man väljer att va... det hör inte alls ihop med att ha mycket att göra. 

Därför väljer jag att inte vara stressad. Istället ska jag njuta av varje dag och vara glad att jag får lära mig något nytt...
Nu måste jag fortsätta göra mig i ordning så jag kan va på skolan halv nio!
Kräm

Det blir som det blir

Idag var jag på första föreläsningen på jätte länge.. otroligt länge känns det som.. men det är nog bara ca 2 veckor när jag tänker efter. Det kändes iaf väldigt konstigt.. hade inge fokus alls sista halvtimmen.. istället blev det ett litet konstverk i mitt anteckningsblogg.. Mycket fint. Hoppas tyst att det inte sas något viktigt.
Igår berättade jag om mitt Mary Kay paket som var i närheten. Nu är paketet här och hemsidan i fullgång. Lägenheten är kaos fylld med kartonger o massor av rosa, det är fint :P. 
Ni är välkomna att kolla in hemsidan, den är mysig..
http://www.helena.stenzelius.marykay.se/

Min kära bror skrev till mig på facebook och menade mer eller mindre att MaryKay var döden. Jag har läst på och förstått det som att MaryKay är inte alls något pyramidföretag. För att lyckas i sin karriär med Marykay måste man dela med sig till andra. MaryKay Ash som var damen som startade företagen 1963 var en kvinna med väldigt bra ideal vad jag förstått det som. Hon startade företaget för att hon blev så sur när alla hennes manliga kollegor blev befodrade och hennes chef svarade när hon frågade "But Mary Kay... you're a women". Därför ville hon starta ett företag där man kunde gå så långt man själv vill. Ett företag som speciellt skulle vara lätt för kvinnor att bli framgångsrika i... Mary Kay villle att man skulle kunna ha prioriteringen "1Gud, 2 Familj, 3 Karriär. De gjorde hon sen.. Jag har försökt läsa på så gott jag kan och jag ser inte något livsfarligt med att vara Mary Kay försäljare eftersom i värsta fall så säljer min handledare mina grejer åt mig. Då får jag ändå tillbaka alla pengar jag lagt ut. Så what ever.. det löser sig
På fredag har jag min första klass. Det är nervöst så därför har jag bett min fina syster att låta mig ha en klass för henne ikväll så att jag för öva...
Allt löser sig... 

Det är mycket i skolan, samtidigt som jag vill träffa mina vänner så mycket som möjligt innan jul. Prioriteringarna blir lite knäppa. Men jag orkar inte stressa. Jag kan bli nervös, men inte stressad..
Allt löser sig... förr eller senare..
hoppas allt är bra med er..
Krams

"Lärare i etikens motljus"

Idag sitter jag på högskolan, inte helt omysigt faktiskt. Sitter utanför biblioteket o jobbar med grupparbete, just nu är gruppen på lunch medan jag dricker nyponsoppa och vaktar vår plats. 
Det här med läraryrket är inte helt ointressant, läser massa kurslitteratur och måste säga att trots vissa titlar ("Läraren i etikens motljus") så är det galet intressant... Böckerna blir mer och mer färgglada med mina understrykningspennor.
Det här med att sitta på högskolan är inte heller helt fel, vi har en ganska mysig högskola. Sitter utanför biblioteket så det springer mycket folk som man känner och får hälsa på..  Sen är sofforna ganska sköna. 

Nackdelar med att ha mycket att göra är den där bristen på tid. Jag och min käre vän Carl-Johan har ringt varandra i över en vecka men aldrig lyckats ringa när båda har tid och prata. Det är dumt... Man har så mycket att berätta men kommer hinna bli oaktuellt innan vi hittar tid för varandra.. Det suger... 

Appro på saker att berätta.. Igår hade vi vår julsatsning med Fire. Vi hade julkonsert i skolans Café/resturang, samt bjöd på glögg, pepparkakor och delade ut massor av biblar. Hur bra det lät är jag lite osäker på, medhörningen var inte den bästa, men ingen kastade mat på oss så det är ju bra. Det var iaf väldigt roligt att göra en sådan satsning. 

Snart får jag mitt Mary Kay start paket (hudvårdskonsult grejen) då kommer jag lägga upp min hemsida så kan ni beställa hudvårdsprodukter eller klasser.. Ska bli skoj.. Den kommer upp snart. 

Det har kommit ännu mer snö ute :D. Typ en dm till. Galet!
När vi i helgen var uppe på Billingen och åkte pulka såg vi ut över stan, när det hade blivit mörkt så var det verkligen som en julkalender. Snön och ljusen och utsikten över stan.. Helt fantastiskt fint.. 

Gillar fortfarande livet, börjar bli sugen på julmat o att få krama om mamma och pappa. Samtidigt är jag fortfarande kluven, vill ju inte att denna termin ska ta slut... 

Allt är väldigt bra sammanfattningsvis.. Nu tänkte jag återgå till min kära kurslitteratur..
Krams

Asså detta livet....

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.. Händer så sjukt mycket roliga grejer hela tiden!!! 
Igår va fantastisk!Haha dagen började med att jag slöade bort tiden då jag borde städat, diskat, köpt ett par skidor, julklappar, läst massa kurslitteratur... men ni vet hur det blir, drack lite te o sen var kl typ 12. Då bar det av till elimkyrkan där gänget skulle samlas innan vi skulle åka till Billingen (Berget i Skövde). Väl där blev det Korv och godisgrillning vid sjön. Jätte mysigt. När vi fått i oss lite fika så gick vi vidare, hämtade pulkorna och följde efter Andy som påstod sig veta vart pulkabacken låg. När vi kommer fram så står vi vid Skidbacken.. Med majoriteten män i gruppen så sa de inte nej till lite livsfarlig pulkaåkning. Helt hysteriskt roligt var det när man åkte ner sen de 10 min det tog att gå upp igen var lite mer slitsamma. När Imanuel nästan åkte in i snöslungan för andra gången, och alla nästan fick en hjärtattack så kände vi att det fick räcka för idag. Kom väl hem vid ca halv 5 skulle jag tro. 

Hemma här blev det varmdusch och ännu mer te samtidigt som en vild diskussion på facebook pågick om vad som skulle hända senare på kvällen. Trött som jag var tänkte jag inte på tiden. Sen ringer telefonen "Hi helena, it's imanuel, do you want me to pick you up?", jag som inte hade någon anning om nått svarar  "yes that's nice, am I going somewere?".
Visade sig att det skickats ut sms om myskväll hos elin och oscar o jag hade inte kollat min telefon. Så då kom imanuel 5 min senare o hämtade mig. Lite halv hysteriskt. En lugn alltid lika rolig kväll följde...
Allt går i ett, roliga saker att göra hela tiden vilket har en viss tendens att påverka skolarbetet lite, samt städning och diskning. Men men.. det löser sig.
Idag är det andra advent. Andra ljuset är tänt.
Strax blir det Gudtjänst och älskade Imanuel är allas våran storebror o skjutsar oss alla. Så snällt.
Efteråt blir det den sista övningen inför julkonserten på måndag.
SÅ är någon av er i Skövde kl 12-13 på lördag så är det lunch konsert i Götasalen på Skövde högskola. Kommer bli riktigt bra
Ha det nu jätte bra. Njut av detta vackra vinterland!
Krams

"come all of my chickens"

Oj va veckan går fort.. Allt händer i en enda veva.
Igår hade jag en fantastiskt rolig dag. Det var en sån där dag när inget funkar men på ett roligt sätt, speciellt roligt eftersom min handledare och jag hade båda en likadan dag. Inga ord kommer ut ur munnen som dom ska, ingen av oss kunde stava, bedöma avstånd var också svårt, vilket nästan slutade med krossade glas, för att inte tala om hur allt hamnar på fel plats :P. Men vi kunde iaf skratta åt det och det kändes riktigt gott.
Kvällen spenderades hos elin och oscar med Firegänget. Först lekte vi massa lekar i den orörda snön på deras innergård, väldigt roligt när 10 ungdomar ska försöka springa i 50 cm snö, lekar som "Kom alla mina små kycklingar" och "Kedjepjätt" blev riktiga hittar. Innan vi gick in och värmde oss hade vi ett trött snöbolls krig. Alla stod stilla och tog upp lite snö, kastade med allt man hade, o missade haha..
Efter alla snölekar så gick vi in och värmde oss med te och pepparkakescones (Svar ja de blev en hitt, igen, trots att elin råkade glömma ett par ingridienser). Nästan alla fick låna byxor av elin och oscar, vilket blev ganska kul när oscar kom hem och alla hans byxor var upptagna :P.
Något annat som var väldigt mysigt var pojkarna, så fort de fick på sig varma kläder satte de sig alla i soffan och myste under samma filt. En fantastiskt gullig bild. 
Förutom massa stoj och stim och skratt innehöll kvällen även en stund av bön och lovsång för måndagens satsning. Måndag ska vi dels dela ut glögg och pepparkakor samt otroligt många biblar, sen ska några också ha en liten julkonsert i skolans caféteria. Ska bli spännande att reaktionerna på detta...
Men men idag är sista dagen på praktiken på ett tag så bör väl försöka komma i tid.
Ha en underbar dag :P
Krams

RSS 2.0