Good day

Idag åker jag.
Allt är packat, eller allt utom min sminkväska, tänkte att jag skulle sminka mig innan jag åker.
Tankar och funderingar som går genom huvudet idag är typ... "reagerar metalldetektorn på flygplatsen på hårnålar och örhängen".. "vem är mannen som ska följa med"...."hm frukost vore gott"... "mohahaha det är mulet i skåne"

Jag är taggad.. verkligen taggad.. (taggad som laddad inte som märkt på en bild på facebook). Det kommer bli en otrolig vecka det vet jag.. Men på vilket sätt återstår och se..

En sak jag är bra på är att bli glad för små saker. Jag kan verkligen bli överlycklig för minsta sak. Vilket ni kanske har märkt om ni läst min blogg förr.

(Jag ber om ursäkt för att min blogg innehåller många särskrivningar, men jag gillar det, det gör liksom lite charmen)

Jag har en bekännelse att ge.. Jag vet inte hur man lägger upp bilder på bloggen, lite därför den ser så tråkig ut. Men jag vet verkligen inte hur man gör. Jag försökte en gång, men det blev inget... Så någon som är sugen på att lära mig? Dock inte förrän tidigast nästa vecka eftersom jag idag åker till Bulgarien! ^^

Känner lite att det här inlägget inte kommer ha någon riktigt röd tråd igenom, men men.. Shit happens....

Har föresten hittat jätte skön musik på Spotify.. John Mayer... Härligt mysig på nått sätt.
Nu när jag börja tänka på musik blev jag plötsligt sjukt sugen att sätta mig vid pianot en stund.. hm.. kanske borde gå dit.. Jag menar kommer ju inte kunna spela på en vecka... Japp så blir det..

Jag tänker sätta mig å spela piano.
Vi höres! Men nästa gång utan åäö för då är jag i Bulgarien ^^

Hahaha.. hoppas ni får en regning vecka =P

Mors

Eftertryck, entusiasm, glädje och lite sorg...

(Hela detta blogg inlägg bör läsas med lite eftertryck,bitvis entusiasm och glädje) (blir lixom lite bättre då)

Denna dag har gått åt till att leta skor, och kläder. Verkligen hela dagen, eller i alla fall från 11-17 idag.. det va jobbigt.. Till en början var det riktigt roligt, jag brukar verkligen inte va den som gillar att shoppa, speciellt inte ensam. Men idag var det riktigt skoj. Jag gillade det. Tills jag nästan svimmade.
Det var väldigt varmt, jag drack och åt ingenting, ingen bra kombination. Framåt halv tre tiden var jag rätt hängig.. Men efter en fika på waynes så blev det genast bättre.
Fast skor fanns inte att finna.. Jag letade överallt, provade hur många skor som helst, men IKKE. Jag har för smala fötter för dess längd, därför finns inga skor som passar. ( I-lands problem jag vet, men ändå). Tillslut när hoppet nästan var helt slut, gick jag in i en otroligt "tant-ig" butik ( jag menar dom sålde seriöst träskor i färglada färger), men jag såg ett stort ljus. Där stod dom, skorna jag hade letat efter. Jag kunde nästan höra en "hallelujah"- kör sjunga.. Men jag vågade ändå inte hoppas för mycket, jag menar det var ju faktiskt mina fötter vi talade om.. Jag gick långsamt fram emot dom, tog dom i min hand, och kände hur jag blev mer och mer försälskad. Jag satte mig på en trapp och satte långsamt på mig skon. Den satt som gjuten. Jag visste inte hur jag skulle reagera.. Dom passade! På alla håll!!! WOHO!!!!
Lyckan var fulländad, jag var helt lyrisk. Personalen gav blickar som sa "hallå det är bara ett par skor, ingen stor grej", till dom sa jag då "Nu har jag letat i flera timmar, nu är jag så trött så jag tror att jag svimmar, och massor av barr har jag fått i skon, men i korgen finns bara EN champinjon". Nä det sa jag inte men ungefär så,...
Glädjen välde över mig, jag hade fått va jag behövde, dessutom hade jag under min dag på stan även hittat ett par jätte fina örhängen, och ett par armband som jag faktiskt kunde få över mina händer (vilka också är för stora).

En annan anledning till all denna glädje över ett par skor beror förstås på vad som händer imorgon. Nu kanske det är så att ni inte alla vet vad som händer imorgon. Jag vet. Imorgon är dagen då jag åker till Bulgarien. Jag åker tillsammans med en otroligt nära vän, hennes fästman (som jag också känner) och sist men inte minst fästmannens kompis (som jag inte har träffat, som jag kommer träffa för första gången påväg till flyget). Detta är galet spännande! Jag är så glad!
Jag har inte varit utomlands så många gånger.. eller förutom norden så har jag bara varit i turkiet, en gång, förra året. Så man kan ju inte säga att jag är den mest världsvana personen men jag säger som en god vän till mig " du är inte världsvan du är Sverige van". Jag tror själv att det är mycket mer unikt att vara Sverigevan än världsvan.
Därför är detta en stor resa.. vem vet va som kommer hända? CraZy!!!

Jag gillart...
Den som lever får se! Kan hända att jag skriver ett blogg inlägg där nere, men som sagt , den som lever får se.


Den enda sorg jag bär idag är något som nog de flesta vet... nämligen att Michael Jackson är död..
Michael Jackson Är död... Finns inte.. Tråkigt på något sätt, en sådan legend som levt på "min tid"... mycket tråkigt måste jag säga.. Han var sjukt duktigt, helt otrolig rent utsagt. Sån begåvning! Finns inte ord... Han va bra helt enkelt..
Vem han var som människa kan jag inte döma, men ändå ger jag honom min respekt.

'Rest In Peace Michael Jackson



"Det är väl det som är meningen med allt"

Senaste veckorna har varit sjukt spontana men ändå har det hänt väldigt mycket roligt...

Jag åkte på skolavslutningsnatten upp till Sundsvall. Dit kom jag å va me på lite andra skolavslutningar, 30 årsfest å så..
Jag fick också lära mig lite hur man bakar tunnbröd. Min mormor, moster Inger, jag, och Susanna (även ingifta moster Agneta kom senare) vi i alla fall bakade tunnbröd en hel dag. Det va väldigt lärorikt, jag fick prova på allt. Göra fina ämnen (runda delar av degen som man sedan kavlar ut), kavla ( bland det svåraste, det måste nämligen vara jätte jämnt och lagom tunnt och inga hål, en riktig konst), Jag också prova på att grädda ( vilket också är sjukt svårt), Sen fick jag sopa av och dela.
Detta var en mysig hel dag med lite äldre släktingar. Det där med att umgås med "gamla" är något som ofta kan vara väldigt givande. Dom har liksom varit med om så otroligt mycket.... verkligen otroligt mycket. Sedan deras sätt att bara vara och finnas till för andra, det är något som jag önskar jag hade.

Dagarna flöt på även om det inte hände så otroligt mycket så flöt det ändå på. En dag så såg vi på Emil i Lönneberga, så otroligt fint... Saknar Astrid Lindgren.. Rätt konstigt med tanke på att hon är en människa man aldrig har träffat men samtidigt så älskar man det hon gjorde, och det hon gjorde har påverkat så sjukt många..
När jag tittar på Emil i Lönneberga känner jag också hur jag verkligen älskar Sverige... Fint land är det vi bor i.
Jag gick en promenad en dag runt byn. Den är såå vacker, finns så många bilder man vill fånga, självklart hade jag med mig kameran och fotade massor.. det va mysigt och myggigt. Men till min förtvivlan tappade jag min älskade fina nya kamera och nu kan jag inte fota mer... Jätte sorgsamt....

Tanken var från början att jag skulle åka till min släkt i värmland till midsommar, men tack vare många kusiners otroliga övertalningsförmåga så stannade jag kvar över midsommar.

Vilken midsommar sen! OJOJOJ.
Den började lugnt med frukost på altanen, sen iväg å plocka en STOR ängsblombukett (stavas det så?) riktigt sommrigt i alla fall... Senare iväg till Ånäsparken för att träffa folk, höra på mysig sång och inte minst kolla in bollrayset.. ? stavning igen??

Sen bar det hemåt.. Mot anledningen till att jag stannade.. det skulle va Fest på Logen.. Jag vet att det låter bonnigt men jag lovar, det va det roligaste på så otroligt länge... Jag har sällan haft så otroligt roligt!!!!
Vi kom dit vid kl 16 jag gick hem kl 9 morgonen efter.. SÅ roligt var det...
Finns inte ord som kan förklara.. You should have been there...

Dagen efter blev verkligen "dagen efter".. vi gjorde verkligen ingenting.. låg typ å sov i soffan, sa ett ord, somna, sega, sega, sega... men även det hade verkligen sin charm.. det va en bra dag..

Söndagen Sula fyllde 20!!! GRATTIS HURRA HURRA HURRA!! Detta firades förstås med lite smörgårdstårta å rabarberspaj med lite släkt å vänner.. mycket mysigt och trevligt. Ända tills ... " 8 kviger har hätt fram sig".. Grattis, (detta betyder "8 st kor som inte fått sin första kalv än hade rymt") Dom hade rymt en bra bit.. mer en 1 km, eftersom dom hade rymt så långt så var dom sjukt sega på att gå hem.. vi fick typ putta hem dom.. Ett litet äventyr =P. Men även det var mysigt. Sen åkte vi å badade.. Kallt men ... gissa va jag kommer säga... MYSIGT!!! haha sorry

Måndagen kom och jag for ner till värmland, där va det full shå me ungar som ska skjutsas, matas, läggas, enselage (stavning???) som ska balas.. Mycket mycket mycket... Samtidigt så är det roligt att passa barn dom är så söta (så länge dom inte bråkar). Det är en viss känsla att få vycha en 2 åring tills den somnar i famnen.. Moderskänslorna väller fram... älskar mina barn!!!

Nu är jag iaf hemma igen en stund.. På lördag drar jag till Bulgarien på "Blind- date".. Det kommer bli kung..

ha det fint ... ska försöka skriva om en stund igen

Jag...

Jag har kommit på att jag inte har varit så personlig i min blogg. Detta beror på att jag har svårt med det här att öppna mig för folk jag som inte känner mig, eller som jag inte känner. Jag skulle till exempel nog ha väldigt svårt att gå till en psykolog/kurator just av den anledningen.
Men i alla fall, därför tänkte jag nu berätta lite om mig själv. Så ni kan få veta lite vem det är som skriver.

Vet dock inte var jag ska börja... Hur berättar man vem man är? Vad är det som definierar mig egentligen?

Jag pratar mycket, jag är nog "den som pratar mycket kanske"...
Jag väldigt översocial, älskar att vara bland människor. Jag är en sådan person som om jag har otroligt mycket att göra så är det att vara bland mycket folk som jag kan hämta kraft och ork, där jag kan slappna av.
När jag är ensam blir jag rastlös och stressad på samma gång.. kanske lite konstig kombination av känslor men nog ganska sant när det gäller mig.
Jag älskar när det är mycket folk, men även att umgås bara med en annan person hjälper mig att bli lugn. Nästan alla mina starka glada/fina minnen jag har är när jag är med folk jag verkligen kan slappna av med.
För att citera mig själv "Mer folk åt folket".

Något som påverkar den person jag är, är min tro. Jag är kristen och har växt upp i en kristen familj och i en frikyrklig församling. Församlingen betyder jätte mycket för mig, jag har jätte mycket vänner där som har stöttat mig jätte mycket i svåra stunder. Jag tror på en Gud, han är allsmäktig och god och älskar alla människor mer än vi någonsin kan förstå. Gud är kärleken. Han är grym.. verkligen .. lär känna honom  =D

 Jag är också en musiknörd. På många sätt. Dels för att jag lyssnar jätte mycket på musik, jag spelar och sjunger jätte mycket, dessutom dansar jag till musik och, ja, flera av mina bästa minnen innefattar musik på något sätt.
Jag lyssnar på väldigt blandad musik.. Musikstil har jag inte, jag kan lyssna på det mesta.. Något som ofta är viktigt i min musik är texter, jag har svårt för musik med meningslösa och dåliga texter. Jag citerar ofta låttexter när jag skriver och pratar, älskar citat. Men samtidigt lyssnar jag på musik utan text .. Så jag har otroligt svår definierad musiksmak, jag lyssnar på musik jag tycker är bra. Har dock ofta svårt för musik som är till för att spelas sönder, musik som produceras enadast för att sälja. Annars kan jag lyssna på det mesta.

Jag går estetisk dans på gymnasiet. Första året så dansade jag Balett, Modern dans, Jazz dans och Streetdance. Detta året har jag "bara" dansat Modern och Jazz. Dessutom är jag en av 5 dansledare för en barndansgrupp för barn mellan 6-15 år. Dans är ett skönt sätt att uttrycka sig på. Man använder kroppen och musiken tillsammans. Jag tycker personligen bäst om lyrisk dans, lyrisk dans är när man utgår från texten och musiken och man ska lixom göra rörelserna i det tempo som man själv känner är rätt, väldigt flummigt egentligen men också mysigt. Dans är en bra grej.. men kan vissa gånger vara väldigt jobbigt, just i den aspekten att man står hela dagen framför speglar fullt bland smala människor som kan saker man själv inte kan, det är svårt att inte jämföra sig med andra... Något som man får jobba på men som vissa tider kan vara väldigt svårt.. Men dans är bra..

Jag är också en sådan där person som älskar sin släkt. Det gör jag verkligen. Jag har en väldigt stor släkt, men den är fantastisk. Älskar den verkligen. Min släkt är full av förebilder, så många människor med så olika gåvor.
Min pappa har 4 stycken syskon, varav 2 är gifta och har 2 och 3 barn. Mamma har 6 syskon, varav alla har respektive och har totalt 17 barn om jag inte har räknat fel, där av har också ett antal respektive och totalt 11 barn och en till påväg snart. (finns en viss risk att jag har räknat fel, inte lätt att hålla reda på hur många vi är)
Jag har hela mitt liv varit omgiven av dessa människor, dom bor alla långt bort från 50-110 mil bort lite spritt i hela Sverige.
Men varje sommar har jag med min familj åkt och hälsat på dessa människor, större delen av sommarlovet har spenderats med dem. Både Farmor, mormor och morfar har drivit jordbruk som sedan deras barn har tagit över. Därför har jag spenderat mina somrar med massor av människor men också med massor av jordbruksarbete.
Just det här med att man arbetar tillsammans skapar en speciell sammanhållning... Det är fint.
Släkten på mammas sida är också helt sjukt musiknördig. Alla stora fester innehåller ett helt shownummer med sång å teater. Det är otroligt många sommarnätter man suttit med kusingänget på en altan med utsikt över hela byn och sjungit sånger tillsammans.. Många fina minnen.. Det är sådan stunder jag kan uppskatta otroligt mycket, när man sitter och sjunger mysiga låtar tillsammans en varm sommarkväll.
Mormor och morfar är nog också mina största idoler på hela denna jorden, så fantastiska människor. En person som också var en stor idol var Farbror Sven, min morfars bror. Han var så otroligt snäll och fin. Sommaren innan han dog var satt jag och fikade med honom, hans fru, mamma och mammas syster. Det är en stund jag aldrig kommer glömma, han berättade massor av saker och var nog den som uppmuntrade mig mest till att gå dans inrikting på gymnasiet... Vila i frid Farbror Sven.

Detta är lite vem jag är.. tycker jag..
Skulle kunna skriva ganska länge egentligen.. men det räcker nog så :P


Nu blev det två inlägg på samma dag men det är min blogg så jag kan göra vad jag vill å dessutom så är det nästan ingen som läser därmed är det lugnt så jag gör som jag vill.

Kram

Oj va länge sen jag skrev nu!

Påsken haha.. kommer knappt ihåg va som hände i påskas.. kanske borde läsa mitt förra inlägg :P

Nu är det i alla fall väldigt snart sommarlov. Känns nästan som det redan är sommarlov. Är ledig sjukt mycket, det är så många kurser som är avslutade.
Vi slutar torsdagen den 11 tills dess har vi 9 lektioner.

Sen är det sommarlov.
Jag älskar sommar, jag älskar ledighet.
Jag älskar den känslan som sommarledighet ger.
Jag älskar dom tillfälle på sommaren när man sitter bland fina vänner o bara kan va.

"Älskar, inte gillar, älskar"

Idag har varit en sån där skön dag. Började tidigt, gick upp halv 6, kom till skolan o hade jazz kvart över 8.
Det var en bra jazz lektion. Vår lärare var på ett posetivt humör, då blir det bra. Sen hade jag en lång håla då jag kunde bara umgås med min älskade klass kompis Honing. Hon är den bästa. Vi åt lunch på Barista i malmö, allt smakar godare när det är rättvisemärkt.
Malmö var fullt av glada och högljudda studenter.. Det var fint.
Solen lyste o vi satt o mös i sofforna på uteserveringen. Vi kunde verkligen sitta och bara slappna av.
Senare gick vi och köpte en ny bikini till mig, jag brukar alltid tveka jätte mycket när jag ska köpa kläder, men Honing har en sådan effekt på mig att jag känner mig säker och tar snabba beslut om vad jag ska köpa. Så en ny bikini blev det och jag känner mig väldigt nöjd.

Sen så fick vi åka tillbaka till skolan för att snacka om vårat Sceniska Dansprojekt som är den kurs som vi ska ha nästa år. Kursen går ut på att vi ska skapa en egen Dansföreställning. Det kommer bli jätte spännande vi hade jätte mycket tankar och idéer, tillslut kom vi nog fram till hur vi ska arbeta fram vår föreställning för att få det bästa resultatet.

Nu när skoldagen är slut har jag bara känt mig allmänt lugn och nöjd..

Skönt det här med sommar.. det blir lixom så bra

Jag ska försöka skriva lite oftare nu.. får se hur det går. (Du får ge mig mer godis Sara)

RSS 2.0